GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Malawi - Groepsreizen in internationaal gezelschap - Kampeersafari's

Hieronder treft u de volgende groepsreis (kampeersafari) in internationaal gezelschap aan welke mogelijk is in Malawi:

  • Pioneer route - 22 dagen

Deze groepsreis kan uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


PIONEER ROUTE - 22 DAGEN


Programma

Dag 1: Livingstone

Om 14.00 uur ontmoet u uw gidsen en de rest van de groep in Livingstone. In de middag ontdekt u de Victoria Falls.

Dag 2: Livingstone

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Livingstone en omgeving te ontdekken en de beroemde Victoria Falls te bewonderen. U kunt hier vele activiteiten ondernemen, zoals bungeejumpen en white water rafting (alles exclusief). (ontbijt)

Dag 3: Kafue River

Vandaag maakt u een lange reis richting de Kafue River. U reist door het heuvelachtige landschap van zuidelijk Zambia. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Lower Zambezi

U maakt vandaag een kanotocht over de Zambezi River, u vaart langs lokale dorpjes en u kunt genieten van een mooi uitzicht. U kampeert vannacht op een eilandje. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Lower Zambezi

Deze morgen gaat u per kano verder en u vaart door een gebied waar o.a. olifanten en nijlpaarden leven. Aan het einde van deze tocht wordt u met een motorboot opgehaald en terug naar de kampeerplaats gebracht voor de overnachting. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Lusaka

In de morgen heeft u wat vrije tijd en daarna reist u verder naar Lusaka. Verken hier de lokale markten en winkels. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7, 8 en 9: South Luangwa National Park

South Luangwa staat bekend om de grote concentratie aan dieren langs de rivier. Hier leven vele nijlpaarden, krokodillen en olifanten. U ontdekt dit gebied tijdens een game drive, tevens maakt u een wandeling op zoek naar dieren (in het groene seizoen, van december t/m april, kan het zijn dat er geen wandelingen georganiseerd kunnen worden). U kampeert deze dagen aan de oever van de Luangwa rivier. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Lake Malawi

Op dag 10 reist u verder naar Lake Malawi. In Lilongwe wordt gestopt om inkopen te doen. Er wordt overnacht op een kampeerplaats aan het strand van Lake Malawi. U ontdekt de diverse eilandjes van dit meer tijdens een boottocht, tevens kunt u hier fantastisch snorkelen. Maak ook kennis met de zeer vriendelijke, lokale bevolking. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 en 13: Mozambique

De volgende 2 dagen reist u verder naar de Bazaruto Islands in Mozambique. U passeert traditionele dorpjes en u kunt genieten van de vele mooie uitzichten. De faciliteiten op de kampeerplaatsen zijn erg "basic" in dit gedeelte van Mozambique. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 en 15: Bazaruto Islands

De komende 2 dagen kunt u genieten van het tropische paradijs en de prachtige stranden. U verblijft in Vilankulos en u maakt hier een boottocht met een traditionele Dhow naar het mooie eiland Magaruque. De gidsen bereiden een picknick lunch onder de palmbomen, terwijl u kunt snorkelen met de kleurrijke vissen. Overnachtingen in een chalet. (dag 14: ontbijt, lunch en diner en dag 15: ontbijt en lunch)

Dag 16 en 17: Inhambane

Het historische Inhambane was vroeger een handelsplaats, hier werden slaven verkocht. U ontdekt deze stad en gaat daarna naar de lodge waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Dag 17 is ter vrije besteding, u kunt relaxen op het strand of bijvoorbeeld een boottocht maken (exclusief). Overnachtingen in Palm Grove Resort. (dag 16: ontbijt, lunch en diner en dag 17: ontbijt en lunch)

Dag 18: Bilene

Vlakbij de plaats Bilene ligt een enorme lagune en in de namiddag kunt u hier zalig relaxen. (ontbijt en lunch)

Dag 19 en 20: Kruger National Park

Op dag 19 reist u verder richting Zuid-Afrika naar het bekende Kruger National Park. U maakt hier een game drive en hopelijk ziet u o.a. olifanten, luipaarden, zebra's en leeuwen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 21 en 22: Mpumalanga - Johannesburg

U reist verder via de Panorama Route en onderweg ontdekt u Bourkes Luck Potholes, God's Window en de Three Sisters. Op dag 22 arriveert u rond 17.00 uur in Johannesburg waar deze fantastische reis eindigt. Overnachting in Graskop Mogodi Lodge. (dag 21: ontbijt, lunch en diner en dag 22: ontbijt)


Inclusief

Zestien nachten in een tent, 2 nachten in een guest house met gedeelde faciliteiten, 3 nachten in een lodge in een kamer met privé faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, entree Victoria Waterfalls, kanotocht onder begeleiding van lokale gidsen, game drive in het South Luangwa National Park, wandeling in het South Luangwa National Park, boottocht over Lake Malawi, boottocht in Vilankulos en game drives in het Kruger National Park.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2220,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van $ 400,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 230,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand (van april t/m december), neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 15 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 1 nacht in "het wild".