GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Reis- en annuleringsverzekering

Er kan altijd iets vervelends gebeuren. Hier of tijdens de vakantie. Gewoonweg Reizen raadt u daarom aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het geeft een goed gevoel om te weten dat u terug kunt vallen op een goede verzekering. Omdat geen reis of reiziger hetzelfde is, biedt Gewoonweg Reizen in samenwerking met de Europeesche Verzekeringen een uitgebreid aanbod verzekeringen aan.


Annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering mag eigenlijk niet ontbreken. Want het kan natuurlijk gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege de vakantie terug naar huis moet.
Een annuleringsverzekering van de Europeesche geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens de vakantie. U heeft de keuze uit een standaard annuleringsverzekering of een allrisk annuleringsverzekering, zo kunt u de annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen.
Een annuleringsverzekering kan tot maximaal 7 dagen na boeking afgesloten worden.

Standaard annuleringsverzekering
Bij een standaard annuleringsverzekering bent u verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als u plotseling werkloos wordt. Wanneer u een reis noodgedwongen moet afbreken, worden de niet gebruikte reisdagen vergoed.

Allrisk annuleringsverzekering
Bij een allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u de geboekte reis annuleert. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar u kunt bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt of omdat u die ene opdracht binnen krijgt en snel moet beginnen.
Uw krijgt in deze gevallen 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden op de website van de Europeesche voor de uitzonderingen.
U heeft bijvoorbeeld geen recht op een uitkering als u de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat: u geen zin meer heeft of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Waarnemer meeverzekeren
Als u wilt dan kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan bijvoorbeeld de persoon zijn die de taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u de reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.


Reisverzekering
U kunt de kortlopende reisverzekering zelf samenstellen en u kunt kiezen uit 3 varianten: Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kunt u de verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zoals bagage, ongevallen en geneeskundige kosten.

Basis reisverzekering
Met de basis reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico's tijdens uw reis. Zo bent u verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche hulplijn. Daarnaast heeft u recht op enkele belangrijke vergoedingen, bijvoorbeeld als u per ongeluk iets stukmaakt in uw hotelkamer of vakantiewoning. Voor een reis buiten Europa kunt u de basis reisverzekering uitbreiden met de Werelddekking.

Comfort reisverzekering
Met de comfort reisverzekering krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze verzekering kunt u uitbreiden met de Werelddekking.

Optimaal reisverzekering
Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de optimaal reisverzekering perfect voor u. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld al standaard meeverzekerd. Bovendien wordt bij uw bagage tot 2 jaar oud de nieuwwaarde vergoed, zonder eigen risico. Ook deze verzekering is uit te breiden met de Werelddekking.


Doorlopende verzekeringen
Wanneer u er meerdere malen per jaar op uittrekt dan is de doorlopende reis- en annuleringsverzekering ideaal voor u. Wel zo makkelijk en ook nog eens voordelig. Uw vakantieplezier is het hele jaar door verzekerd, hoe vaak u ook weggaat.
Bij de doorlopende annuleringsverzekering is het standaard verzekerd bedrag € 1500,- per verzekerde per reis en € 6000,- per polis per jaar.


De Europeesche Hulplijn
De hulplijn staat dag en nacht voor u klaar. De medewerkers kunnen u met medisch advies ter zijde staan en kennen de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen. Ook voor pech of ongeval staan de medewerkers van de hulplijn u vakkundig te woord.


Advies bij diefstal, verlies, ongeval of ziekte
Geef diefstal of vermissing van bagage of reisdocumenten altijd direct aan bij de plaatselijke politie en vraag een afschrift of een kopie van het proces-verbaal. Dit is niet alleen nodig om uw schade te kunnen verhalen, maar ook om uw spullen op te sporen of te kunnen retourneren in het geval ze worden gevonden.
Bij ziekte/letsel: raadpleeg ter plekke een dokter en bewaar rekeningen e.d..
Bij (verkeers-)ongevallen: laat proces verbaal opmaken en vraag getuigenverklaringen.
Bij bagageschade: bewaar de beschadigde zaken.


Klik hier om direct uw reis- en/of annuleringsverzekering bij de Europeesche af te sluiten!